POUL GERNES CATALOGUE RAISONNÉ

Poul Gernes (1925-1996) efterlod sig et omfattende, eksperimenterende og mangefacetteret værk, hvoraf store dele endnu ikke er formelt registreret eller dokumenteret.

Poul Gernes var en af de betydeligste danske kunstnere i anden halvdel af det tyvende århundrede. Hans store oeuvre spænder over et bredt spektrum af kunstneriske udtryk, metoder, teknikker og materialer. Fra tidlige oliemalerier, malerier på masonit, grafik, skulpturer af alt fra jern, klude, reb, ståltråd til pap, gips og marmor; møbelprototyper, tapetmønstre, bogomslag og installationer, til de mange udsmykninger, som den dag i dag beriger hospitaler, skoler, institutioner og fabrikker rundt om i Danmark; Herlev Hospital, Palads-biografen og mange flere.

Poul Gernes ønskede at tage kunsten ud af kunstinstitutionen og placere den midt i livet, hvor den efter hans overbevisning hører hjemme. Det æstetiske var for ham altid nært forbundet med det etiske. Poul Gernes var flittig og arbejdsom og altid i gang med det næste store projekt, men han gik ikke op i at dokumentere eller registrere sit arbejde. Det skal der rådes bod på.

Bestyrelsen for Klara Karolines Fond Stiftet af Aase & Poul Gernes initierede i 2019 udarbejdelsen af et catalogue raisonné over Poul Gernes’ samlede produktion.

Alle der er i besiddelse af værker af Poul Gernes opfordres hermed til at kontakte Klara Karolines Fond Stiftet af Aase & Poul Gernes på mailadressen: info@gernes.dk

Se også poulgernes.com

info@gernes.dk