Skip navigation.

Poul Gernes (1925-1996) lavede over hundrede udsmykninger og farvesætninger rundt om i Danmark. Her på siden vil vi udarbejde en liste over samtlige udsmykninger, men det er et omfattende og tidskrævende arbejde. Som en begyndelse har vi lagt slideshows fra Herlev Hospital og Rebæk Søpark Kollegiet og nogle billeder af Paladsbiografen ud på siden.

Herlev


Herlev Hospital blev indviet i 1976 og indeholder billedkunstneren Poul Gernes' mest omfattende udsmykning. Hans farvesætning går ned i den mindste detalje ...

For en udførlig beskrivelse af hospitalet og Gernes' værk,
se venligst Farvernes medicin

Se slideshow

Rebæk Søpark Kollegiet


Rebæk Søpark Kollegiet blev bygget i 1964. Kollegiet er beliggende i Hvidovre og har 361 værelser beboet af unge studerende fra ind- og udland. Værelserne er fordelt på syv etager og hver etage rummer desuden 3 fælleskøkkener og en elevatorfoyer.

I slutningen af 70'erne var kollegiet temmelig plaget af hærværk og for at afhjælpe dette problem blev Poul Gernes bedt om at udsmykke kollegiet. Hans mange kunstneriske udsmykninger og farvesætninger havde før vist sig at have en meget positiv effekt — også på netop den slags problemer.

I 1983 blev Poul Gernes færdig med sin omfattende udsmykning af kollegiet. I stedet for grå, monotone væg- og gangarealer fik beboerne en gennemgribende kunstnerisk udsmykning med Poul Gernes' frodige og farvestrålende ornamentik udenfor deres værelser.

Udsmykningen på Rebæk Søpark-kollegiet er i 2006/2007 blevet restaureret af Ulrikka Gernes.

Se slideshow

Palads


Paladsbiografen i hjertet af København blev udsmykket af Poul Gernes i 1989.

Se slideshow